RECETO DE LA BOURRIDO pèr MARIUS
(Pèr 6 persouno)
Fau : 1/2 bóudroi, 1/2 merlan, (ou alor : 6 lesco de bóudroi e 6 lesco de merlan) 1 cebo chaplado prim, fenoui, un pau d’escorço d’aurenjo, lausié, e uno grosso bolo d’aiòli.
_Coupa leï pèis en lesco.
_Bouta dins lou pieloun (faitout) leï pèis recubert em’un mesclage d’aigo, emé la cebo chaplado, fenoui, lausié, escorço d’aurenjo, sau e pèbre. Cuina, pau près 10 minuto.
_En mume tèms, bouta dins la soupièro de lesco de pan.
_quand lou pèis es cuech,…reserva.
_Versa un pau de bouion sus leï lesco de pan, fau que siegon just un pau imbibado.
_Alesti un aiòli.
_Dins uno casseirolo metre leï jaune d’iou, (un pèr persouno) e versa pau à –
chapau : uno loucho de bouioun, pièi uno cuiero d’aiòli en viran à-de-rèng, e
en delegan aquéu mesclage.
_Metre dessubre lou fiò e vira emé uno cuiero de bos.
_Quouro la cuiero es mascado amoussa lou fiò.
_Versa aquelo crèmo sus leï lesco de pan.
_Dreissa lou pèis sus un plat em’uno saussiero d’aiòli.
_Fau servi leï lesco de pan en proumié, pièi lou pèis e l’aiòli.